Måndagkväll

Sandra får ge sig till tåls. Inga bilder förrän barnen själva sett det, vilket blir nästa vecka nångång eftersom semestern börjar med just semester.

I övrigt är det som sig brukar bör när jag och Mattias om somrarna har vår barnlediga vecka; jag jobbar lite och han jobbar mycket. Mitt jobb är för det mesta lugnare på sommaren och Mattias har det precis tvärt om och är inte hemma för dagen än. Å andra sidan har jag hunnit tapetsera, gå på födelsedagskalas, tapetsera klart, städa upp efter mig och nu när tårtan inte längre mättar lagat lite middag; parisare eller vad korvburgare nu kallas. 

I morgon fungerar jag på att åka på loppis och kolla efter möbler till Viktors "nya" rum, och på onsdag blir det middag med svägerskan, och kanske att jag cyklar till jobbet med, torsdag blir gräsklippning (om det utlovade finvädret nu kommer) och sedan är det fredag och gissningsvis börjar semestern kring lunch då! Fyra veckor av sovmorgnar, bland annat. 

En erfarenhet rikare

Idag har jag haft anställningsintervjuer. Som ansvarig arbetsgivarerepresentant för första och andra gången. Och mot slutet av veckan har jag hållit i hela fyra intervjuer i jakten på medarbetare till projektet som jag efter semestern ska börja basa över (http://www.ragunda.se/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv-/2015-06-16-snart-startar-uvas.html).

Igår bestämde jag mig för att byta ångesten mot glädje och försöka se det som häftigt och spännande att vara med och bestämma vilka vi ska anställa för arbete i ”mitt” projekt. Formellt sett blir det min chefs projekt och han var också med på intervjuerna men som projektledare är det jag som kommer att driva och ansvara för det som coacherna vi rekryterar sedan gör.

Jag tror att jag faktiskt bara varit på sex anställningsintervjuer för jobb jag själv sökt (har haft lite fler jobb men där sluppit intervju), vilket såklart är den värsta sisten, men desto fler under mina år på personalavdelningen då jag ofta satt med för att se att allt gick rätt till, och därefter några som facklig – men att sitta på denna stol är nytt!

Och som avkoppling ska jag nu åka hem och slänga upp Viktors fondtapet! Inredningsarbetet har faktiskt gått på högvarv den senaste veckan, med garderobsinköp, uppbyggnad och byte av garderob i Mios rum (den jag köpte var för hög så Viktor som har lägre tak i sitt rum fick överta Mios och Mio fick den nya), samt hemkörning och allt annat som uppstår när man ska flytta ut och in ett astungt piano. Men nu står det där i min sal; mormors och morfars gamla piano som mamma på slutet haft undanställt i sitt garage(!)! Vill barnen bli konsertpianister ska åtminstone inte jag vara den som hindrar dem!

 


Backtävling och cruising i Hammarstrand








Emil körde sin gamla Saab (vår första, som jag och Mattias åkte till Göteborg med veckan efter studenten för 11 år sedan) i backen på dagen, vi åkte Impala med Robins tjej stora delar av kvällen och så valde Mattias och Robin helt frivilligt (och något onyktert) att bänka sig i Belles bakåtvända extrasäte, där de med nöd och näppe rymdes. Själv har jag traumatiska minnen av en Volvo 245 med extrasäte som min stora familj körde runt i till både vardags och fest när jag var barn, så jag är väldigt glad över att jag var "tvungen" att köra igår så att jag slapp åka...

Det blev en jättefin kväll med klarblå himmel och många fina, gamla bilar men väldigt kallt framåt småtimmarna, vilket jag tar igen idag när solen skiner från en klarblå himmel för en gångs skull!