Strategisk och ekonomisk

Är vad jag varit idag, och till viss del även igår. Spenderade halva lunchen på Wahlbergs och handlade mat med kuponger efter jobbet så genom att spendera totalt 633 kr så sparade jag 784! Köpte jeans för 99 som kostat 599 och var inte det smart så säg, för de är redan nu så pass tighta (trånga) att inga extra hekton till följd av julmat eller godis ryms däri, så det är bara att fortsätta kompensera onyttiga intag med en större dos motion!

För den som undrar vad jag gör när jag jobbar

Här (andra klippet i del 1, Ragundamodellen) finns min insats vid gårdagskvällens kommunfullmäktige. Mitt blyga, tysta pch försynta barn- och tonårsjag hade placerat sig längst bak i ett hörn och nervöst förvridig kroppen i alla tänkbara och konstiga vinklar samtidigt som jag alldeles för tyst och med blicken i marken hastigt hade mumlat kortast tänkbara om det jag var satt att prata om. Därför skiter jag i jantelagen och ger mig rätten att vara stolt över det jag som 27-åring nu lyckats åstadkomma!
 
Om jag var nervös, svar ja. Flera beröm fick jag efteråt men jag har så svårt att ta till mig det utan tänker i smyg att de nog säger så bara för att vara snälla fast att de tycker att jag egentligen var bedrövlig. Så har jag tänkt alla de ca 30 gångerna i höst då jag framfört mitt arbete på liknande sätt vid informationsmöten i olika konstillationer, men jag har ändå varit så pass nöjd med min insats att jag velat fortsätta så det var med glädje som jag tog mig an gårdagens utmaning. Och med glädje som jag nu när jag sett mig själv in action (fick snudd på en black out efter mötet) ser att det faktiskt gick ganska hyfsat ändå.

Fudge!

Fudge har jag kokat i alla år, allt sedan tandställningens intåg i min mun. Men varför nöja sig med bara vanlig chokladfudge när det finns så många andra smakkombinationer att testa?!

Grundreceptet lyder: koka samman 3 dl socker, 3 msk kakao, 1,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk och 50 g smör till smeten klarar kulprovet. Tillsätt 1 msk vaniljsocker och vispa ihop hårt. Bred ut smeten i en form om ca 15x20 cm, låt stelna och skär därefter i rutor.

Igår gjorde jag en sats med mintolja i och en sats med färsk ingefära och hackad röd chili (som får koka i grädden och sedan silas bort). Båda var riktigt trevliga sensationer, dock blev mintsmaken lite för svag.

Idag blev det bara en sats, man måste ju hinna med annat med, typ träning. Citonskal, citronsaft och ingefära blev den som smak iaf men den står i frysen i detta nu så den kan ännu inte recenseras. De andra kan jag varmt rekomendera iaf, liksom grundreceptet i sig, fudgen smälter liksom i munnen och är nog det godaste julgodis som finns!