"Solen går upp över kåk och gränd, våren är ung och oanvänd"

Stort liv. Winnerbäck.

Bilen är lagad, det var en drivaxel som lossnat (minst 5000kr på verkstad om man ska tro Mattias). Dessutom ser det ut att bli skinnjackeväder mest hela veckan och det var f-n i mig på tiden!

The weekend

Kl är 13-nånting och det är söndag. Eftersom jag vabbade i fredags blev helgen en hel dag längre än "normalt" och jag vet inte riktigt vad jag ska spendera resterande timmar med. Viktor sover (friskare nu), Mio tittar i böcker och Mattias... ja, honom har jag satt i jobb! Min dag började nämligen underbart bra, jag fick ligga kvar medan Mattias kokade gröt och underhöll barnen. Efter frukosten tog han med sig demsamma ut så jag fick läsa ut min bok och sedan åka och träna. På gymmet ändrade jag löpbandstaktik, från att tidigare ha tränat (gått/joggat/sprungit) i 30 minuter punkt så är det hädanefter 5 km som gäller. Måltiden är 30 minuter, idag tog det 35 minuter och 47 sekunder med varvad hastighet av 6,5, 8 och 10 km/h. Sedan åkte jag hem igen, men bara för att nollställa tripmätaren och mäta upp hur långt jag ska bege mig när utesäsongen börjar. När jag stannade för att anteckna adressen där 2,5 km hemifrån mot Österåsen var, ville sedan inte bilen vara med mer. När jag försökte släppa upp kopplingen rasslade det bara konstigt och bilen fick aldrig någon fart. Jag fick vackert ringa efter Mattias som lånade traktor och kom. Tack och lov verkar det inte vara växellådan som trasat sönder utan något vid ena framdäcket, något som Mattias försöker sig på att laga i detta nu.

Lite bilder från igår och idag:



Viktor del 1, väntar på att mamman ska påbörja omplanteringen av krukväxterna.



Mio på väg ut, solglajjor på.




Den omtalade omplanteringen, tror att det blev 32 krukväxter totalt, men då fick svärmor några skott av Aloe vera och även till kontoret ska jag ta med några imorgon - har ju fortfarande bara 8 fönster här hemma att fylla! Ikväll ska vi dock fortsätta med trappbygget så att vi kommer lite, lite närmare en färdig övervåning (och ytterligare åtta fönster).



Viktor del 2. Eftersom vi har barnen tillsammans är det väl inte mer än rätt att pappan också får bestämma frisyr nångång? Även om det innebar att min sista lilla plutt-bebis till synes försvann.

 

Viktor del 3, svår att fånga på bild. Söt och go' är han förstås fortfarande, men med barnfrisyr mer än bebis.

 

 

Till sist; jag idag, som med svärfars traktor drar hem Mattias, fast att det var jag som körde sönder bilen, om man nu kan skylla på nån. Han tycks ha lokaliserat och vara på god väg att laga felet nu iaf, tur i oturen var väl att det hände idag och inte imorgon bitti. Är det någon man ska ha som mannen i sitt liv så är det banne mig någon som är så händig som Tise!

Det känns lite tabu att blogga på en lördagkväll

Mattias har varit och hämtat ett nytt inköp, en växellåda, och därmed lämnat mig till mitt öde. Jag är dock mitt inne i en bok* så det går alls ingen nöd på mig, trots att man väl "borde" vara ute och svänga sina lurviga med ett glas i hand nu när det blivit lördagkväll. I jakten på fler argument har jag faktiskt alltid tyckt bättre om fredagkvällar, haha, och så var det ju det där med småbarn, att bo långt från civilisation och långt ifrån sina vänner... men "jag trivs bättre här" råder för det mesta så jag behöver egentligen inte ens argumentera för min hemmakväll, det blir mest svammel känner jag.

Jag har gjort ett test, här, för även om jag mycket hellre ägnar mig åt annat än tv-tittning (boken tex) så har jag flitigt följt senaste säsongen av Sosidan. Testet visade att jag är mest lik Alex och det fick mig att tvivla på mig själv en aning; är jag i själva verket en toffel som aldrig vågar göra mig av med saker eller byta klädstil? Nå väl, i kommentaren stod även "kämpa på, du har ett ganska bra liv ändå och innerst inne trivs du nog rätt bra med tillvaron!" och den delen passar ju iaf in, jag hoppas att det framgick i det förra stycket.

* "Sommardöden" av Mons Kallentoft. Läste före det "Midvinterblot" av samma författare. De båda köpte jag för 10 kr styck på Kupan i Sollefteå och häromdan köpte jag den tredje och sista delen i samma serie på bokrean för 49 kr, måste säga att det känns som att jag fyndat. Räknar man lite blir det säkert billigare timtaxa än tv-licensen...