Säkert!

"Jag har en Elle i min väska så att det ska se ut som att jag sitter och tar det lugnt bara, inte går patrull som förut
Elle, när ska det bli inne att vara som jag, blek och feg och sävlig och lat?
Jag har köpt varje nummer sen -96 men det som fortfarande gäller är vacker och lycklig, och just nu kjol med särskilda veck

Ur "ditt kvarter" med Säkert!

Skoterutflykt till Högskalln










Helgstart och jämställdhet


Äntligen helg! Senare än vanligt dessutom eftersom jag hade glömt dieselvärmaren på hela dagen så att jag var strömlös när jag med två tunga matkassar kom till bilen vid 16 och tänkte åka hem... Det blev till att dumpa maten i bilen och vackert våldgästa den kompis som bor närmast  (vem vill häcka på jobbet en fredagseftermiddag om man inte måste?!) under en timme i väntan på att Mattias kunde komma och kabla igång mig, men nu är jag hemma och hemmapizzaäten. LCHF-pizza för mig och vanlig för de andra.

Det har varit en lång vecka med hela tre stadsdagar, men glädjande nog märks det att det börjat ljusna! Inte lika mörkt att köra hem. Igår var jag in på jämställdhetsutbildning som hör till ett av "mina" socialfondsprojekt och det är alltid lika kul att diskutera jämställdhet och normer och förväntningar! 

Det ligger exempelvis både tragik och komedi i att ikväll var första dagen på hela veckan som jag åt middag med resten av familjen eftersom jag prioriterat att jobba och träna och därför kommit hem vid 18 alla dagar, vilket mammor inte riktigt förväntas göra och som jag liksom känner lite dåligt samvete för att jag inte känner dåligt samvete för. Jag är inte så bra på att vara hemmamamma och tror faktiskt inte att mina barn far illa av det, även om man väntas "ska" beklaga sig över att jobba snarare än vara hemma, vilket gör att det känns lite tabu att inte känna så. Jag kan hålla med om att det blivit lite väl mycket just denna vecka men överlag tror jag att det är nyttigt för hela familjen att vi vuxna är någorlunda jämställda och klarar det mesta utan den andre - även om jämställdhet, rättvisa och sunt förnuft är fruktansvärt subjektiva begrepp som kan diskuteras i tid och evighet...!

Imorgon ska jag i alla fall ha ledig lördag med barnen och ta med dem på spa (Mio valde tveklöst spa när han vill välja mellan det och det vanliga badhuset); kvalitetstid i sann anda! Och sedan komma hem till maken som inte vill/kan hänga på (han är sjuk fast har nu jobbat två dagar efter en vecka med feber) men som förhoppningsvis städat rent hemma under tiden. Observera dock att det är min önskan snarare än hans förslag, för i den frågan finns en stark gräns gällande jämställdhet.