I alla tider...

...dvs snart två år, sedan jag skrev in mig på gymmet, har min gymväska alltid varit full av andrahandprodukter. Schampon, deodoranter, duschtvålar och lotions; allt jag testat men inte tyckt om har hamnat i gymväskan (för snål för att slänga). Inte så konstigt att det ibland känts motigt och svårmotiverat att ta sig iväg, när man efter genomsvettat/-lidit träningspass äntligen får duscha - och tvåla in sig i en mildare variant av Ajax, eller tvätta håret i något som får det att kännas som tvål... medan det på öppna spisen i badrummet hemma stått både Bodyshop och Lanza-produkter trots att de duschningarna alls inte alla gånger sker för att tvätta bort svett. Birsta idag blev, för att råda bot på ovan nämnda (i-lands)problem, ett egobesök då jag boostat gymväskan med produkterna nedan, samt ett par nya träningsskor (något jag länge tänkt införskaffa men liksom alltid prioriterat bort när jag väl stått på någon skoaffär). Lite trist är att jag tränat idag (hade både sett hela Bilar-filmen, tränat, varit på kalas och nått Birsta innan kl 13!) och därför inte får inviga min nya lyxutrustning förrän tidigast tisdag kväll, men men...

 

Jag vet att jag framstått som en smula hysterisk gällande kost och motion sedan årsskiftet, Mattias kan intyga att det inte bara är något jag framstått som utan helt enkelt har varit! Idag stod vi tex på Willys och bråkade om ifall barnen skulle få vitt bröd som varma mackor för att det är godast (Mattias arrgument) eller grovt bröd för att det är nyttigast och för att det visst kan vara gott om man inte vet något annat (mina arrgument). Jag vann, till sist.  Vi handlar förresten alltid på Ica Maxi när vi är i Birsta numera, enda anledningen till Willys var för att jag pråmt ville ha lösviktsgodis för första gången i år och att det är enda stället som har "kritor", men jag ansågs tydligen vara alldeles för nyttig ändå... Jag ska fundera på om det är jag eller omvärlden som borde ändra sig.

Mums!

Frukost och nybryggt kaffe framför Bilar-filmen i tv-soffan.
Blixten ska just till att skrämma omkull traktorerna med sitt motorljud, för den som vet precis vad jag menar...

Träning, 19-årskalas och Birsta står på agendan för dagen.

Näst sista gångens vikt



Ärligt talat så hade jag hoppats att det skulle räcka med fyra veckors LCHF-diet och regelbunden träning för att bli av med de där oklädsamma kilona, men en morgonvikt på 56,2 vittnar om att så inte är fallet. Det är dock slut på ältande och viktkurvor nu, åtminstone fram till att målvikten är nådd. Istället tjatar jag dagligen på Mattias om att han måste peppa mig till att fortsätta träna regelbundet (12 ggr hittills i år!) så att resterande gram (förhoppningsvis) ska rinna av mig på det sättet. 1,2 kg återstår men jag kommer som planerat ändå att trappa ner på extremdieten en del nu, låta en och annan kolydrat slinka ner och så, och vem vet, kanske är det det som behövs?!

Apprå på mat så ska jag och resten av familjen bjudas på middag i Krångede idag, inte dumt alls!