Tårta på tårta



Jag hade som sagt fixat smörgåstårtor och pinocchiotårtor till gårdagens kalas, och så kom sedan en av kollegorna till Mattias med denna kreation som hans dotter fixat just till Mattias. Riktigt snygg!

Men, och inte så konstigt kanske, det blev en hel massa tårta över så trots att Mattias bjöd över sin familj idag finns det fortfarande kvar av alla sorter. Å andra sidan har jag inte tänkt mig nån tårta alls när jag fyller år så det är väl bara för tårtälskarna att njuta så länge det varar denna gång...

Samfälten

Imorgon är det sex år sedan vi flyttade in på Hansan (efter två års veckopendlande och renovering) men aldrig, förrän förra helgen, har jag ens kommit på tanken att gå in i samfälten. Jag har sprungit åt alla de håll, gått utflykter med barnen, plockar bär i var skog, bestigit "berg" och åkt skoter vitt och brett, men aldrig tidigare gått in i urskogen nere i hagen som så många äger att det aldrig avverkas därinne utan just förblir ett urskogsområde som i folkmun bara benämns samfälten.  Men så gjorde jag och Mio slag i saken!

Den första bilden visar inte bara en av alla svamp(?)beklädda stammar vi hittade utan även var området ligger i förhållande till vårt hus.





Äntligen är det över!

Detta är ett förinställt inlägg som jag lika väl hade kunnat skriva för flera veckor sedan men som jag skrev 19.45  igår (torsdag). Nu när det publiceras är det nämligen äntligen slut på allt smusslandt och alla raderade sms - och istället dags för fest! Än en gång ska Tises passage till 30 firas och jag hoppas att han får den bästa kvällen/natten på den överraskningsfest som jag med viss hjälp från en av hans kollegor fixat och som alla de andra kollegorna och deras fruar/flickvänner kommit hit för.
 
Mängder av smörgåstårta har (ska) bott (bo) några timmar i bilen, ölen har varit insmusslad i botten av vedkassarna i flera dagar (köptes en dag då Mattias skulle bli sen men typiskt nog kom hem före mig och det var för kallt för att låta dem husera i bilen och jag fick nödlösa in dem) och vinet faktiskt i över en vecka i en av kylväskorna i skafferiet som bara används om sommaren. Riskfri förvaring. "Pluggdag" idag har mest varit att baka pinocchiotårtor, fixa snacks, ostar, kex, sallad, tipspromenad och quiz. Allt har varit planerat, förberett och undangömt i olika grad - men framför allt har det varit några roliga incidenter då allt hade kunnat avslöjas och som jag så gärna hade velat dela med Tise och skratta åt tillsammans, men jag har hållt masken och förhoppningsvis även hittat några smärre lögner att fördriva tiden mellan hans hemkomst och festens start med (i skrivande stund vet jag inte riktigt hur jag imorgon ska förklara att barnen inte är hemma eller att vi ska vänta med middagen ett tag). Därför ska även jag vara med och fira ikväll (imorgon), dricka gott men hålla mig till lchf vad gäller mat och snacks, och hoppas få en riktigt trevlig kväll. Sedan får det vara slut på kalasanden för ett tag men framför allt slut på smusslanden. "Sandra ny" i mobilen ska återigen få heta Robin.