LCHF- vänliga bounty-rutor

Även sötsuget ska få sitt nu lagom till påsk! Därför kokade jag ikväll ihop diverse recept och ingredienser och förutom att det blev rutor istället för bollar, vilket var tanken, blev de riktigt, riktigt goda! Förutsatt att man gillar kokos...


(Ursäkta kass bildkvalitet men paddan presterar inte bättre än så)

55.53; skrytinlägg



Sprang inte bara årets första mil idag utan även min snabbaste mil någonsin! Fick pausa några gånger och vila lite (minns inte när jag sist sprang längre än 5 km) men ökade istället tempot lite efter varje gång. Strategin var att välja en P3 dokumentär istället för musik så Nu har jag även fått mig lite allmänbildning kring 11 september. 



Mindcraft och husbyggen

Barnen sitter nu åter efter några paddfria dagar och bygger hus på Mindcraft medan Mattias försöker sig på sovmorgon och jag klivit upp för att plugga. Hus med möbler bygger de, och lampor, rutiga golv ("mammas finaste golv" som de mycket väl har noterat!) och alla tänkbara fönster och balkonger. Kicken har en tidning där de får nya uppslag och idéer och jag är faktiskt lite avundsjuk! 

I mångt och mycket tycker jag att det var lättare att växa upp på slutet av -80 och -90-talet än idag, vilket jag skulle kunna ägna åtskilliga inlägg åt, men just i fråga om mitt intresse för husritningar och byggnader avundas jag dem som inte behövde nöja sig med att ens pappa beställde hem Älvsbyhus-katalogen åt en, att bygga pappmodeller målade i vattenfärg och att tiotalet år senare, när man egentligen blivit för stor, inreda färdiga hus med på förhand givna möbler och tapeter i "Mulle Meck bygger hus" på en stationär dator med klumpskärm och 128 i ram.

Dessutom har jag med åren fått allt mer känningar av yrsel och illamående av dator- och tv-spel (trots att det var 30 och inte 50 jag fyllde nyss...), vilket gör att jag har svårt för att sitta bredvid och titta på, men jag är glad att jag genom teknik och ekonomi kan ge barnen detta, även om jag inte hyser några större förhoppningar om att någon av dem ska ta vid vid mina till viss del kvarvarande yrkesdrömmar om att bli arkitekt.

För egen del ska jag när byggsäsongen om några veckor eller så åter nalkas, plocka fram mitt block med millimeterpapper, penna och linjal och rita mig (oss) en förstukvist! Det är på den nivån jag lever ut mina drömmar numera, vilket inte är fy skam det heller!