Vinterland

Alla insatta förstår väl att konserten var mycket bra, så jag kommer inte ge någon längre recension. Jag får liksom ingen ordning på "jag får liksom ingen ordning", den faller mig inte i smaken och det gjorde inte LT:s recension av tillställningen heller, allt annat höll i princip gåshudsnivå. ÖP:s resension har jag ännu inte läst (om det nu ens finns något att läsa).

Jag sov av förklarliga skäl mycket bra i natt, dock på bror J:s soffa, och dagen idag har varit nästan lika bra den med. Frisörbesök och en hel del handlande av olika typer (julklappar, tillbehör till årets julkort, hygienartiklar, mat...) och nu ikväll har jag, Mattias och barnen roat oss i all den kramsnö som kommit det senaste dygnet. En stycke snögubbe står på gården och jag känner än en gång hur bra jag trivs med att bo i hus. Köpte ett jul-te på Indiska som ska drickas till kvällens pysslande sedan!

1:a advent


Nu är både snö och julpynt på plats och jag hoppas att så ska var i åtminstone en månad till. Mattias och Mio är ute med skotern, sedan väntar kaffe, glögg och pepparkakorna som de bakade häromdan, med mögelostgrädde till. Till middag blir kryddpepparskryddade köttbullar (och rotmos). Låt julen börja, och förstås den efterlängtade Winnerbäckkonserten.

"Inga jordskalv där vi bodde,
ingen frös och ingen svalt,
men det skälvde när du rörde vid mig.
Jag var 17, du var 16 och jag skolkade från allt,
jag ville bara vara med dig.
Jag ville bara vara med dig!"

Ett stycke ur Hjärter dams sista sång. Jag sparade så klart de finaste av alla rader till just detta, sista inlägg i nedräknandet. Bara 7 timmar kvar nu och snälla ge mig inte ännu en inställd konsert.

Lååånglördag

Inte för att affärerna haft öppet länge, vilket de säkert också haft eftersom det nyss varit löning, men för att dagen varit lång. Jag planerar dock att gästa svärföräldrarnas dubbelsäng ganska omgående, efter arbetspass med julpyntsinslag, julmarknad med luften full av nysnö (!), ett par öl, popcorn, lite Robert Gustafsson och en hel del skratt. Barnen sover gott en trappa upp de med, och svärföräldrarna i Uppsala... Om mindre än ett dygn hoppas jag ha skådat Lasse, örongodis av högsta kvalitet!

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom..." Så klockrent, 9 februari 2003, känslan av att äntligen ha träffat rätt.