Med 12,5 timmar av året kvar

Är hos svåger E och lånar internet eftersom grannarna på Hemvägen inte var de bästa just idag...

Jag kände att jag ville göra ett årets sista (?) inlägg med den formkurva med punktmarkeringar för att summera mitt 2009 som jag skapat.

Punkt 1: lååång bebisväntan.

Punkt 2: snabb förlossning gav oss Viktor.

Punkt 3: Flytten till Hansan (äntligen).

Punkt 4: Dalande självkänsla pga missnöje med vikt och hälsa.

Punkt 5: Start av regelbunden träning och låg-kolhydratdiet, viktnedgång och välmående blev.

Punkt 6: Kärlekshelg i Sundsvall och ny kamera som belöning för lyckad viktnedgång.

Punkt 7: Nytt jobb och sommarkurs.

Punkt 8: Greklandssemestern.

Punkt 9: Vardag igen, två hemmavarande sambos som nöter på varandra och längtar bort.

Punkt 10: På gemensam väg uppåt igen med trevliga inslag av 3-rättersmiddagar och pyssel.

Punkt 11: Decembermys, julfirande och framtidstro.

 

Mina tankar om mitt 2010 lyder som följer:

Jag ska (försöka)...

...bli gladare. När jag är stressad/hungrig/trött/ blir jag arg och irriterad på barn och man och jag ska än mer försöka stanna upp och känna in och ta ansvar för hur jag beter mig.

...leva i nuet och inte ta mina nära och kära, samt deras hälsa, för given.

...konsumera efter behov och inte efter lust. Jag vet att jag kommer tänka mer och mer på klimat och ekologi och leta efter begagnade lösningar när så är möjligt.

...göra nystart med hälsosammare kost och ökad motion igen. December är en enda lång måltid, inklusive otaliga efterrätter, men nu är det slut på det för denna gång. Mindre socker och mer vitaminer ska bli, samt fler gympass och vistelser utomhus när ljuset kommer åter.

...sluta förhålla mig till livet som om det vore en tävling. Jag är på god väg redan nu, jag antar att det kommer med åldern, men i svaga ögonblick tror jag fortfarande att jag skulle bli mycket lyckligare ”om bara...” fast det liv jag lever egentligen är det bästa jag kan tänka mig.

..ta min kandidatexamen i rehabiliteringsvetenskap och ge mig i kast med den tredje meriten, att efter familj och hus också skaffa mig ett jobb. Jag har inte särskilt stor karriärlängtan i nuläget och jag tror att hög inkomst många gånger leder till dyra vanor vilket jag inte känner lust till, dessutom har jag ju valt att bosätta mig i en liten glesbygdskommun med begränsat utbud men där jag heller inte har så stora utgifter. Jag hoppas att jag om ett år har ett jobb, att jag gör nytta, träffar folk och tjänar drägligt.

 


Nu fick grabbarna för sig att de "bara måste" åka på ÖoB innan jag och Mattias ska bege oss till Lugnvik för en kväll och natt hos Anna och Kristoffer.

Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt 2010 önskar jag alla mina läsare!

Årets sista sy-inlägg

Det vågar jag lova!

Som tack för att mor min (och far) låter barnen fira nyår här sydde jag och gav denna grytlapp och -vante. Fodret, och därmed formen, kommer från sådana jag hade liggande men som nu kommer till användning igen. Jag ska verkligen låta 2010 bli ett återanvändningens år men än återstår ju drygt 37 timmar och de ska bland annat användas till konsumtion! Nog för att konsumtionen bidrar till arbetstillfällen både lokalt och internationellt men jag behöver verkligen inte mer saker än jag redan har och då ska jag hellre försöka omvandla sånt som bilvit tråkigt och trist istället för att köpa nytt.

Snart lämnar jag barnen med mommen och åker till Östersund för en runda på stan, Mattias fyller 25 nästa vecka och Viktor 1 veckan därpå, dessutom funderar jag på att köpa fler av de vinglas som Mattias gav mig och defenitivt en ny foundation. Ikväll hoppas jag att Mattias slutar jobba i någolunda dräglig tid och sedan ska vi tillbringa resten av år 2009 tillsammans. Morgondagen kommer spenderas hos Anna och Kristoffer i Lugnvik där vi ska planera middag, handla, laga mat och fira in det nya decenniet.

Jag hoppas att detta inte blir årets sista inlägg...

Brrrr...

Vägen mellan Bispgården och Offerdal kantades av minusgrader, allt från 28-18 men Mio värmde med skönsång. Han sjöng först "en sockerbagare" ordagrant men efter några vändor började det ligga både bajs och kiss bland pepparkakorna i bagarens fönster.

Jag hade sett fram emot att barnen skulle få träffa min ena faster för första gången på flera år idag men det var tydligen för kallt för bilturer och det kan man ju förstå, alla har ju inte varma, sköna Saabar att färdas i! Istället har vi roat oss med en släktfilm som mamma fått från morfar, med klipp från när jag var liten bland annat. Jag såg ut som en liten gorilla. Mamma tyckte jag var söt men hon är väl partisk antar jag. Själv tycker jag ju att mina barn är de finaste och min lille Vick har blivit ännu finare nu när hans hår blivit så långt att det lägger sig.

På tal om Viktor så är det snart läge att väcka upp honom igen om han ska kunna somna igen i tid ikväll. Jag har läst i tidningen att Vinterkrysset börjar på TV4 ikväll och eftersom min svägerska jobbar på hotellet de sänder ifrån och gav oss privat sightseeing i de lokalerna häromdan och då kan det ju kanske vara kul att se dem på tv med?! Om jag inte har något bättre för mig så...

Min blogg håller bevisligen inte på att förvandlas till en genomgående sy-blogg även om det blivit ett antal sådana inlägg den senaste tiden.