Sista juni, halvvägs genom semestern och bilder från norrlandsturen

Ibland har man ingen fantasi alls vad gäller rubrik och ibland kommer allt på en gång...
 
Nåväl, här är lite bilder från semestern (har surf kvar och eftersom det är den sista i månaden passar jag på att lägga in bilder och skicka på framkallning), bättre sent än aldrig.
 
 
Vid Pite havsbad där jag kastar mig i efter en löprunda (därav sport-bh istället för bikini) och Kicken vid en första anblick av strand och hav, sedan dröjde det inte länge innan barnen badade de med. 
 
 
Kyrkan i Luleå gammelstad där vi lunchrastade en dag. 
 
 
Riksgränsen Haparanda-Tornio (Finland). Vi åkte som sagt in i Finland på en kort visit och köpte snask. Det blev barnens första Finlandsbesök, vilket gör att de båda nu besökt fyra länder (exklusive vårt eget). 
 
 
 
Byn med en av de finaste kyrkor jag sett (älskar kyrkor som byggnader, just hur de är uppbyggda, olika stil och färg och materialval, mm) men tyvärr ett alldeles förskräckligt församlingshem intill (visar inte den bilden, det skulle förstöra hela inlägget) var Övertårneå. Vi sov alldeles intill älven (mycket mygg såklart men inte alls lika mycket som sista natten i Kiruna, vilket gör att mygghalten - eller bristen på den - här hemma uppskattas som aldrig förr numera!) och drog inte ens ner rullgardinerna i hopp om att midnattssolen som kvällen bjöd på skulle följa oss ända till morgonen men tyvärr började det regna under natten. 
 
 
Midsommarsol över bergstoppen Loussavaara i Kiruna (fotot taget vid 22-tiden) varifrån utsikten över stan på nästa bild är tagen, samt Mio i en skopa till en av maskinerna som används i gruvan. Han och Mattias åkte på turisttur nere i gruvan, vi andra hade (nog) hängt på om inte åldersgränsen på 6 år hade funnits (eller om inte grottor känts så klaustrofobiska). Istället shoppade vi kläder! 
 
 
Den välkända, såkallade Lapporten, "gropen" mellan fjällen intill Abisko som inlandsisen tros ha skapat. E10 mellan Kiruna och Norge är som sagt en helt makalös väg för att vara i Sverige! 
 
 
Alla barnen leker vid Jokkmokks camping. I bakgrunden syns vattenrutschkanan som barnen med far åkte medan jag simmade en stund i bassängen nedanför. Det var inte alltför varmt men för humörets skull nödvändigt.
 
 
Sista kvällen, i Vilhelmina. Synd att en så fin liten stad/by ska ligga längs en såååå tråkig väg (E45), den ska jag aldrig åka längs med mer! Inte gjorde det saken bättre att våra dagar längs hemvägen kantades av grå moln och tidvisa regnanden heller. Tack och lov bjöd däremot VIlhelmina på badväder och en fortsatt väg med många loppisar. 
 
Det var det. Till veckan bär det av igen en liten sväng för även om denna semester var jätteintressant för mig/oss som liksom inte kommit längre än till Skellefteå den gång i februari för några år sedan då vi mötte Betty för första gången, blev det lite för lite sol och bad för min smak och så måste ju Sessan få semstra lite med! 

Nostalgikamp och Kingen

 
Igår var det Nostalgikamp här hemma, som en del i Hammarstrands gammbilsaktiviteter. Fem olika grenar på lika många platser - och av 25 ekipage vann just vi! Jag, Mattias, svåger, svägerska och barnen. Vi vann bland annat presentkort på zorbåkning för två pers, en kudde med USA- flaggan (som barnen slogs ganska livligt om) och en solstol. Dessutom vann Mio inträde till Böle-Hoo kruskalas och en biljett till teatern på Döda fallet så det var sannerligen en kväll då vi gick plus. Barnen orkade dessutom vara uppe sen-sent och lyssna och dansa lite (åtminstone Kicken) till Kingen så de sover fortfarande, vilket jag väl borde göra med för även idag blir en lång dag med backtävling och crousing. Fast idag tar vi husvagnen med så att det inte blir lika sent för barnen.
 
 

Krångede kraftverksmuseum