Trädkojan

Det var väl inte precis ett genidrag att ta med barnen och upptäcka en övergiven, halvfärdig, gammal trädkoja bara några minuter bort, såhär sista dagen före älgjakten, men det blev i alla fall några roliga timmar där idag. Och med tanke på att barnen alls inte vistas så mycket i skogen i vanliga fall som jag skulle önska, tror jag inte att några veckors uppehåll gör någon större skillnad - även om de lovade att gå dit fler gånger hädanefter om de bara fick låna hammare och spik. Vilket de fick. Och tack vare det lånet fick de tak på plats medan jag passade på att plocka ytterligare två liter blåbär.


Tabun

* det är okej att håna människor som tränar, typ att veva ner rutan och ropa att "de har slutat jaga dig nu!"
* det är okej att tvinga på smala människor mycket fikabröd och godsaker för att "du som är då smal behöver äta"
* det är okej att fråga någon som inte dricker alkohol på en fest om varför 

men....
* det är inte okej att påtala att någon är eller har blivit överviktig
* det är inte okej att påtala för människor att de borde röra på sig mer eller dra ner på antalet godsaker
* det är inte okej att ifrågasätta någons alkoholvanor trots att de ligger oroväckande högt

Det är intressant vilket samhälle vi lever i. En hälsosam livsstil kan förebygga både hjärt- kärlsjukdom, stroke och två tredjedelar (!) av alla cancersjukdomar - ändå är det dem/oss som försöker förebygga detta och därigenom möjliggör att fler skattekronor kan läggas på sjukvård åt resten, som blir ifrågasatta. En intressant tanke. 

PS. Träning förebygger inte bara sjukdom och skador på sikt utan får en att bli piggare och gladare här och nu, därför tar jag inte åt mig av några pikar av mitt val att röra på mig för jag vet att det är de andras förlust, men det är synd att samhället är så präglat av jantelag. 

Ett glas rödtjut och en dusch

Alkoholfritt och välförtjänt efter en springtur så här på en lördagkväll.

Sedan blir det Döda poeters sällskap, Mattias säger sig inte ha sett den! "Oh capten, my capten."