Det ser så härligt ut ute

Om bara inte hälarna (eller dess ägarinna) ställt till det så...

Viktor är i alla fall frisk igen och jag åter i arbete med vetskapen om att både nybakt bröd och omplanterade krukväxter finns på plats där hemma när jag kommer hem ikväll.

Tuss!

Sedan igår har min lille Viktor förvandlats till en liten tuss; varm, glansig på ögonen, orkeslös och matlustlös. Han är visserligen bättre idag men behöver åtminstone morgondagen på sig för att kurera sig och då är det morsans tur att hålla honom sällskap.

Förutom att mysa och vila (åtminstone en av oss) har jag tänkt att vi ska hänga i köket, Kicken och jag. Därför läser jag nu "bakgrunder från hembakningsrådet" som jag fick från min lilla mamma en jul. Kanske hade hon inte väntat sig att det skulle ta mig tre år att på allvar bläddra igenom den men bättre sent än aldrig...?!

Här är hon!

med en hel låda tillbehör i skafferiet (kvarn, korvstoppare och mixerkanna). Har bara testat med tom bunke (7 liter) än så länge men i sinom tid ska deg och bröd skapas! Jäst, solrosfrön och linfrön är hemhandlade så det är väl bara tid och tålamod som fattas...