Hus & hem

Det finns ett hus strax före Långsele som nästan är att döda för - utifrån. Nu är det huset till salu. Och när jag en gång fastnat på hemnet så är jag just fast. Dessutom sviktar reglarna till vad som ska bli golv på vår övervåning så nu känns det lite tungt. När vi slutade igår kväll var det bara tre reglar kvar innan monteringen av golvspånskivor skulle kunna börja men trots en bra stunds jobbande även ikväll har vi fortfarande två reglar kvar och det känns mer bakåt än framåt, dessutom sviktar det ju som sagt så att vi måste regla upp reglarna eller nåt...

Det finns alltså ett vackert hus på vägen till våra jobb där "bara" kök, badrum och ytskikten behöver fixas, och så finns det vårt eget som aldrig tycks bli klart. Och oändligt många fler som både är nästan gratis och "färdiga", snacka om att ha valt en bra plats på jorden, förutom att vi just förälskade oss i ett av dem som kräver så mycket av oss (men som jag för det mesta älskar av just samma anledning!).

Jag kommer aldrig vilja flytta fullt ut men just nu känns det så långt borta att få färdigt trappa och övervåning här så jag fastnar i annat. Övervåningen borde ju kännas mycket lättare än allt vi gjort här nere eftersom vi slipper riva men just nu känns det då rakt inte så.

Det blev visst mycket svammel det här... renoveringslusten kommer med största säkerhet tillbaka, nya tag imorgon (eller när det nu blir)!

Tjuvstart höst

För i postlådan låg våra nya glasögonen och väntade!

Lunchens sista minuter

Jag håller på att äta ur frysen. Det är inte riktigt sant för resten av familjen hjälper faktiskt också till, men summa summarum är att det i lördags blev rostbiffgryta, i söndags Mattias pettriga söndagsstek, igår samma stek i matlådan och idag blev det rostbiffgrytan till lunch. ikvälll ska vi tack och lov göra pizza för någon måtta får det allt vara! Pizza med hot´n spicy-korv, skinka, vitlök, champinjoner, oregano och massvis av ost.

Det är väl aldrig så att jag tröstäter för att döva att hösten är så kall, mörk och ruggig? Förra året läste jag förresten miljöpsykologi och lärde mig att uppskatta de olika årstiderna men den lärdomen tycks jag ha glömt nu, annat än att jag faktiskt uppskattar att alla lager av kläder döljer ifall tröstätandet lägger sig där det inte borde...