Gifta i 71 år till?

Kvällens konstaterande är att jag och Mattias inte kan skilja oss eftersom vi båda vill bo kvar i huset. Tidigare har han sagt att jag kan få det men nu har han alltså ändrat sig. Så vi får vackert står ut med varandra vad det verkar, i 71 år utifall det är så att vi tillsammans vill uppnå den ålder mannen i filmen vi snart ska se har nått. Fast jag är tveksam till om jag vill bli så gammal ändå, å andra sidan spelar det nog föga roll vad jag VILL... Men den högsta önskan är att få dela tiden med Tise och jag vill absolut inte skiljas så det där med huset är egentligen inget jag går och funderar på.

Ska bänka mig i soffan härnäst för imorgon blir en riktigt lång och krävande dag till fots och med litet i magen (ett skäl för att nöäta choklad ikväll, jo jag tackar). Dessutom sprang jag nästan en mil igår och så träningsvärken/stelheten i överkroppen efter markarbetet vid växthusgasen på det, så jag har inte ens dåligt samvete över kvällens torftiga val.

Projekt växthus


Idag köpte vi marksten att ha som golv i och omkring växthuset. Ungefär hälften rymdes innan bilen blev så pass låg att vi åkte hem igen. Fast lite nya kläder till mig och barnen hann jag handla med, och två täcken så att inte gästerna här hemma alltid måste ombes att ta med egna. Barnen köpte gurkfrön med och jag kollade för säkerhets skull att bäst-före-datumet inte går ut förrän nästa höst för det finns ju liksom inget växthus att plantera dem i än...

Men jag har slitit ikväll för att växthuset snart ska stå på plats, vilket dock inte syns på bilderna eftersom det är jag som fotar. Jag och barnen har mätt ut exakta platsen och efter att Mattias körde upp mer material att fylla upp med har jag skottat, bänt och krattat ut massor för att försöka närma mig den nivå som vattenpasset vill. Tyvärr är jag inte där än mer än vid det hörn som är högst och som vi utgått ifrån, men tids nog hoppas jag både ha växthus och lite mer muskler.

Bästa dagen!

Solsken hela dagen lång. Och värme. 

Penséer har jag köpt i alla möjliga färger och planterat i alla möjliga krukor. Bara altanen fattas nu! Och växthuset, till vilket jag hoppas kunna köpa stenplattor imorgon. 

Finbesök av vänner har både jag, Mattias och barnen haft med så idag har helt enkelt varit en toppendag på alla sätt och vis! Därför lägger vi morgondagen på måsten i Birsta, det är ju ändå snart (lång)helg igen...!