Advent












...och sist men inte minst högen av julkalendrar som ska öppnas från och med imorgon.

Om att giftbanta


Det ena bordet föreställer produkter som Naturskyddsföreningen rekommenderar och det andra är sådant de dissar; gissa vad som är vad?! Ledtråd: bordsdukarna...

Själv ska jag hem och plastbanta lite mer (började för ett tag sedan med köksredskapen), och framför allt kolla igenom badrumsskåpet vårt! Ingen kan göra allt men alla kan göra något (och vissa mer än andra) för att minska andelen hormonstörande kemikalier bland våra vardagsprodukter.

Min önskelista

En del hävdar med bestämdhet att man kan bli för gammal för julklappar. Inte jag. Och jag tycker absolut, absolut inte att man blir det före 30! Vilket det nu blir; min sista jul före 30. Dessutom ger jag mycket klappar och till välgörenhet så jag tycker mig faktiskt förtjäna lite uppmärksamhet själv med.
 
Och faktiskt är det både av nytta och nöje som jag i år önskar mig följande:
 
* ett upprullningsbart headset. Sååå många gånger varje dag får jag trassla upp sladden, ofta samtidigt som jag ska hinna svara, och tänker alltid att jag måste hitta ett headset som inte trasslar! Har kollat kataloger och affärer flera gånger men aldrig hittat nåt bra.
 
* en lösning som gör att jag kan starta dieselvärmaren en halvtimme innan jag vill åka hem, utan att behöva gå ut och starta den manuellt eller att ha bestämt mig redan på morgonen för när jag ska sluta (vilket nästan aldrig funkar numera). I första hand önskar jag att värmaren ska gå att styra via en app, i andra hand via fjärrstyrning. 
 
* en våg som mäter andelen fett och vätska i kroppen. Jag tänker mig att den skulle få mig motiverad till att äta bättre.