2015, möjligheternas år

Ingen summering (en av fördelarna med blogg är ju att man kan gå tillbaka och läsa ändå), inga löften, men 2015 MÅSTE bli ett mer hållbart år. Hållbara råvaror för en hållbar miljö och i annat fall ska jag helt satsa på begagnade alternativ för att inte stödja nyproduktion. Jag har faktiskt både råd och kunskap att ta ansvar.

(Men som jag shoppat upp mig nu i december för att klara mig ett tag, men det ska gå!) - 2015 ska bli det år då plastartiklar och billiga skit-alternativ till rengörings- kläd- och hygienprodukter inte längre välkomnas till Hansan och det år då jag mer än tidigare läser på och lär mig vad olika material och kemikalier har för påverkan på miljön och mina barn, och därefter tar ställning. 

Gällande mat har vi (inklusive Mattias!!!) kommit längre genom att välja fler och fler Krav-märkta varor och läsa på, men bättre kan det bli även där genom mindre rött kött bland annat.

Jag kan inte göra allt (och med tanke på alla ständigt nya rön är det ju svårt att ens som påläst veta vad man ska göra) men jag kan göra mer än idag - låt 2015 bevisa det!

I övrigt börjar jag som vanligt om med nyttigare kost och mer träning imorgon, efter en december där allt som vanligt urartade. 2:a mars åker vi på utlandet (ett uttryck som uppenbarligen inte används i Skåne men Klara, det betyder att man ska ut och resa utan att specificera var) och fram till dess är det ett minimum av kolhydrater (och alkohol) och ett maximum av träning som gäller, så fresta mig inte!

Och förresten har vi gett ett slags löfte, jag och barnen, för vi har bestämt att inte äta godis igen förrän i december 2015 (och på påskafton). Har lovat dem 2000kr var om de klarar det.

Det var en gång en vacker jämtländsk vinter...

...med skidföre och skridsko-is enbart där den skulle vara. 


Men det var en gång det...!

Strandad

Så går det när halkan slår till och man likt Bambi glider omkring på hal is. I tio mil. 

Medan Mattias körde hem med snökedjorna på, körde jag i motsatt riktning för att hämta hem barnen, men kom alltså själv bort med. Helt och håller välbehållen men vi tar nya tag imorgon istället, efter första natten nånsin då jag tänkt sova mellan mina älskade, efterlängtade barn.