Helgens första present

Varje jul får jag prylar jag inte visste att jag behövde eller ville ha (ett USB-minne innan jag ens visste vad det var, en sockervaddsmaskin, en sodastream, en massagedyna, ett duschmunstycke som byter förg efter temperatur, ficklampor som startar vid strömavbrott, med mera) av Tise så idag fick han igen! I form av en fönsterputsmaskin som jag hoppas han ska ägna alla våra spröjsade inner- och ytterfönster åt minst två gånger per år. Han sade tack och började prata om att nån på hans jobb hade en sån, så jag fick uppenbarligen ett bättre betyg än vid gympaskoinköpet sist (de står fortfarande orörda i garderoben), vilket inte var min avsikt! Jag hade ju tänkt det som en hämnd och en underförstådd avsikt till att han ska satsa på mer romantiska presenter framöver men det är tydligen jag och inte han som är sämst på presentinköp! Dessutom fick jag bara romantiska saker i julas efter vad jag minns...

Därutöver hade jag ägnat timmen efter att barnen lagt sig åt att städa här nere så lagom till att Tise svängde in på gården var jag klar, men där fick jag inget tack precis! Däremot en massa diskvatten på det nyskurade köksgolvet... Men imorgon, då ska vi nyttja vår julklapp från B och K (som uppenbarligen kan det där med klappar som båda blir nöjda med!) och åka på bad och relax, gå ut och äta och ha barnen sovandes borta! 

Vitsar av idag

"Levnadsstandarden i Sverige har nu blivit så hög att få når upp till den"
 
"Högmod stiger en inte åt huvudet om där inte finns ett för ändamålet avsett tomrum"
 
"En optimist är en sån som går på krogen och beställer ostron trots att han är pank, i tron om att kunna betala med pärlorna han hittar"
 
Allesamman sagt av före detta rikspolismästaren Björn Eriksson, som förutom detta pratade mycket och intressant om organiserad brottslighet och den polisiära utvecklingen här i glesbygden på konferensen jag var på idag. Förutom Björn Eriksson var det andra väldigt bra föreläsare och som sagt en mycket givande dag, men de andras vitsar skrev jag inte upp. 

80,5 % rabatt

Hade en jättebra dag i stan. När jag skulle hem var det dock så långa köer att jag strategiskt tänkte att det lönar sig att åka in på Lindex i Lillänge en sväng! Vilket både lånade sig och inte. Köerna var lika långa när jag for därifrån en stund senare men med mig hade jag tre par byxor/jeans för 50 kr styck, två kortärmade tröjor för 30 kr styck och ett par tjocksockar för en tjuga, vilket innebar att jag "tjänat" över 80 % och betalat 230 kr istället för 1174,50!