Man behöver inte ha semester för att vara ledig, eller ledig för att ha semester

Helgen har inkluderat en minisemester till Junsele, 3 loppisbesök i Graningetrakten, inköp av reglar till halltaket (husvagnen är bra att lasta i!) och ett konstaterande om att jag kanske inte är så tokig på utomhusgrönska trots allt. Lagom till hemkomsten idag hade nämligen en av knopparna på rosenbusken jag köpte i våras slagit ut! Busken är dessutom minst dubbelt så stor nu som då, och ett tiotal knoppar till har skådats (trots att jag planterat den själv). Själva rosen syns inte så bra på bilden (sist i inlägget) i och med att den är vit, men den finns där och DET syns!


Bland getter och killingar.



Kamelspaning


Den gula tigerungehonan Ninja och den vita tigerungehanen Todd.


Vill ha!


På Junsele camping. Den gröna husbussen i bakgrunden tillhör en familj som mina föräldrar bor grannar med och vars son (som också var där) jag gick i samma klass som under mina år på Änge. Ibland är världen inte större än så.


Rosenbusken som sagt. Jag skulle kunna göra ett helt inlägg om bara min trädgård, hur den är och vilka planer jag har med den, men jag gissar att det skulle tråka ut de flesta...

Laddar nu inför den första av två arbetsveckor då jag är ensam med det mesta. Sedan återstår bara en endaste fjuttig liten arbetsdag innan jobbytet, 16 augusti smäller det.

Tack Sandra!

För den enkla hjälpen med att blogg mobilt! Du är en sann vän och inte bara för detta, det hoppas jag att du vet!

The end

I dagarna sägs vårt mobila bredband upp.

Med 2 iPhones och barn som än så länge är så små att de inte behöver något internet känns det inte nödvändigt att betala kring 300 i månaden (eller vad det nu kostar) för något som vi kan få på annat sätt för en kostnad vi ändå har. Därför är det via mobilen jag nu testar att blogga från datorn. Just bloggen är det enda jag inte lyckas nyttja via mobilen, jag vet inte om det beror på okunnighet eller om blogg.se helt enkelt inte tillhandahåller den möjligheten. I nuläget har jag dock ingen lust att lägga någon större energi på det utan konstaterar bara högt (så att ni vet) att det finns risk för mer sporadiskt bloggande härnäst. Det mesta går ju som sagt att göra direkt i mobilen och min dator är dessutom såååå trög så jag tror inte att jag kommer starta den annat än för fotohantering (det kan ju vara på grund av allt för många bilder som den är så trög...).

Just foton har jag tänkt en del på med. På Facebook kan man ju låsa sina album så att bara ens "vänner" har tillgång till dem om man vill, medan bloggen och därmed både mina barn, registreringsnumren på mina bilar (och därmed min adress) och en och annan omgivning är blottad för alla, utan att jag har en aning om vilka dessa "alla" är. Det jag vill få sagt är att jag kommer att lägga ut en bild på mina barn idag (bara för att pappan nu äntligen gett dem den leksak han själv aldrig fick som barn och som nu provkörts av oss alla, även om den minsta fick agera passagerare) men att jag sedan kommer att sluta med det. Den som vill se dem (vilket jag vet att vissa läsare gläds åt) får helt enkelt ta omvägen förbi, skaffa Facebook (vilket nu äntligen även Sandra har gjort igen) eller både och.

Bjuder även på en utlovad bild på dockskåpet jag renoverat en del i nu på slutet. Gällande dockskåpet törs jag förresten nästan till 100% utlova fler bilder framöver, för jag ska minsann inte sluta blogga utan bara av lathet och egoism trappa ner.

Mattias visade samma bild för en dagisfröken som genast anmärkte på att Mio inte har hjälm så för säkerhets skull påpekar jag redan nu att detta var Mios första provsittning efter att crossen plockats ut ur bilen. Vid färd på den är det givetvis hjälm, handskar och långärmat/långbenat som gäller.