Nyår i realtid

Vi firar nyår och jag tog en bild till Viktor (på hans iPad förtstås) som nyss fått gå och lägga sig men den blev så fin så den får hamna här med. Vi leker en lek och Mattias har ordnat det fjärde momentet; tv-spel. De övriga var minneslek; plocka bort en grej av 10 och någon annan ska gissa vilken (Viktors val), quiz om oss och 2013 (mitt val) och flytta saker med Mios tekniklegobil (Mios val). Jag är i lag med Mattias och eftersom vi är värdar så "ska" vi väl inte vinna, och det verkar det inte som att vi gör heller...
 
 

Årets sista dag

2013 är till ända. Åtminstone på god väg. Och det är krönikevarning på detta inlägg. 
 
2013 var mitt tjugoåttonde/-nionde år och också året då jag för första gången passerade norra Polcirkeln och färdades längs vad jag hittills tycker är Sveriges vackraste väg, E10 mellan Kiruna och norska gränsen. Det var också året då jag på snudd på en timme tillsammans med över 30 000 andra sprang en hel mil, något jag för några år sedan skulle pratat bort som något fullständigt onödigt och meningslöst men som nu är en av mina största bedrifter. Det och att föda barn. Och att Mattias på något oförståeligt sätt blev kär i mig, oklart dock ifall det är min eller hans bedrift. Att bli kär i honom var lätt, han var och är den bästa.
 
2014 är ett oskrivet blad men jag hoppas att jag, familjen och andra nära och kära får förbli friska och att reskassan blir så pass full att nästa nyår spenderas i ett land långt härifrån, förslagsvis Thailand. Och så var det den där ständiga förhoppningen om fast arbete någonstans... I övrigt har jag inga löften men jag har målsättningar  som pappa skulle ha sagt) om att:
 
  • växa ifrån lite ångest och ilska och bli en mer levnadsglad människa
  • handla mer Kravodlade och Rättvisemärkta livsmedel och färre produkter med mycket tillsatser (typ godis) för att se till att framför allt barnen får i sig bra råvaror
  • fortsätta med att i första hand handla i andra hand när det gäller kläder, möbler och liknande - för miljöns och plånbokens skull
  • bygga förstukvist, uteplats (trall med paviljong), växthus och peppa/tjata/stödja Mattias till att måla tak, nock och knutar
Efter nästan fem år av regelbunden fysisk träning och en kost som för varje år blir mer och mer vitaminrik vet jag att jag inte kommer att fallera på de punkterna (om det inte sker något akut oväntat) så de behöver inte ens skrivas ut.
 
Det var allt för nu, vi får se om det blir någon bild på kvällens outfit eller något sånt senare. Nyår ska i alla fall spenderas hemma tillsammans med familj, svågrar och deras flickvänner och förhoppningsvis med såväl god mat psom uppskattade lekar och quiz. Gott Nytt 2014!
 

Christer i P3

När jag var 19 år, jobbade skift och bodde med Mattias i hans Körfältsetta, upptäckte jag radioprogrammet Christer i P3. På den tiden hade Morgan med sig sin mormor i punkten kafferepet och jag minns att han även började träna och utvärderade hur det gick. Av själva Christer minns jag inte så mycket men en gång, vilket likaväl kan ha varit flera år senare, ringde han till sin mamma och undrade varför han just fått mellannamnet Leif. Jag minns däremot inte vad hon svarade.

Jag har genom åren sedan fortsatt att lyssna när jag haft möjlighet mellan kl 14-16 och idag har jag, trots att jag har barnen hemma, den möjligheten! Vilket känns väldigt bra eftersom programmet strax går i graven. Något slags officiellt avslut.