No more ångest

Här sitter jag i min brassestol vid en camping i Delsbo och andas ut medan barnen badar. Mutade. Bad och glass. Allt för att få dem någolunda skötsamma medan jag kollade, provkörde och slutligen handlade. Bil. Saab. Saab 9-5. Vinterbil. På bilfirma, bränd efter ovilliga, besvärliga privata säljare. Det känns så skönt! Även om jag förstås inte vet om den håller hem ens... Men skönt att ha detta ur världen. Skönt att den inte var alltför dyr och heller inte alltför sliten, skönt att den nästan helt igenom uppfyllde alla mina krav och önskemål, skönt att kunna ägna resten av semestern åt annat (även fast jag måste ta en dag åt att hämta hem Sessan som jag körde hit med). Skönt!

Sömester

För fem år sedan gjorde Mattias, jag och barnen vår första husvagnssemester till Billund och Legoland. Förutom att de 319 milen i bil nu bara blir 20 har vi återupprepat nästan exakt samma resa. Bilen blev flyg, husvagnen hotell (på samma campingområde) och kärleken vänskap men dagarna har spenderats bland attraktioner på Legoland och kvällarna bland campingekipagen trots att det som vanligt bara är ett fåtal ekipage som intresserar oss veteran-fantaster.

Första dagen var det lite mulet, bitvis duggregn men typ 20+ och riktigt behagligt legolandväder. Sedan slog finvädret till på riktigt så det blev en mellandag på badhuset Lalandia och sedan, idag, en dag på Legoland i gassande sol och 25+. Lite för varmt men ju snabbare karuseller desto mer fläkt...!

Jag har åkt grejer jag inte trodde jag skulle våga, barnen har fått åka allt de velat och varit väldigt nöjda och vi vuxna har hållit sams, så det har varit en riktigt fin sömester vars sista kväll är nu. Ny husvagnsekipagespan väntar strax och imorgon en riktigt tidig hemresa och en förhoppningsvis fin fortsättning på semestern, om än på varsina håll.

Mio tio

För 10 år sedan rymdes han i min mage och nu ryms jag i hans kläder och skor. Att få vara din mamma alltså! Grattis min älskade lill-Mio på din stora dag!