Försöker få Mattias att städa min garderob...

...men så långt har tydligen inte jämställdheten nått! Trots att jag städar hans och barnens... 

Försökte även få honom att köpa nya trosor åt mig eftersom de gamla nästan tagit slut eller blivit för små, men det går inte riktigt hem det heller. Tänkte att han kan handla åt mig eftersom han alltid tyckt att jag varit en medium, och nu när jag bevisligen inte längre har en bakdel i storlek small men vägrar handla större kläder än så, så vore det praktiskt om han fixade det... men det är trots allt typ 7 år sedan jag fick trosor sist så jag är inte direkt förvånad över att han sade nej...! 

Istället gick han ut för att sätta fast torkarbladet som jag råkade spola loss när jag skulle göra Acun festfin med högtryckstvätten... vikket är lite pinsamt eftersom jämställdheten hos mig gått så långt att det typ alltid varit jag som både tvättar bilar, klipper gräs och skottar snö, men denna gång misslyckades jag tydligen. 

Till mitt hus

Mattias jobbade på bra med övervåningen under några dagar (och jag fortsatte vägra av princip eftersom jag tycker mig ha gjort tillräckligt med annat nyttigt denna semester). Sedan tog materialet slut, men inte fulvädret, vilket hade varit den bästa men också mest oväntade kombon. Ett nytt rum behöver dock så småningom ett nytt fönster (har inga innerfönster till det som sitter där), och så behöver ju vårt hus som alltid en ny ytterdörr... så nu har vi (web)shoppat loss! Tröstshopping eller nåt ditåt, som vi nu försöker mörka med att det faktiskt behövdes med. Med rea blev det inte alltför dyrt heller - men bäst av allt var att jag utan knussel fick min vilja igenom i valet av kulör på ytterdörren! Varken svart, vit eller grå. 

Fattas bara att måla plåttaket så att det matchar sedan, men det blir verkligen inte i år eftersom dörren har några månaders leveranstid (och för att jag ju för längesen gett upp alla tankar på sommarväder), men nåt ska vi väl ha att göra nästa sommar med...?!



Sista semesterveckan

Stompbak (mjukt tunnbröd), vedugnsgräddad pizza, syskonbarn, ko-span, döda fallet, bankbesök, långpromenader och Pippi hittar en spunk. Med mera. 

Vi har besök.