Nytt sytt


Redan igår plockade jag fram symaskinen och gjorde nya kläder till André, av Viktors ärvda gamla tröja som fått hål och slitningar både här och där. Idag har det blivit lite ny förvaring till badrumsskåpet (ovan) och en tygpåse att matcha favoritsjalen med, samt ett försök till att klä en gammal lampskärm som jag lagt vantarna på. Det gick sådär så jag ska nog byta tillbaka till den gamla lampskärmen igen... Viktor ser inte alls nöjd ut och det är för att han ännu inte lärt sig att det inte alltid serveras något att äta vid köksbordet, men vi övar. Mio trivs däremot med att pilla på allt som finns i syskrinet.

Idag



Fika på Hammarn, fika hos svärmor och slutligen fika hemma eftersom jag inte kunde hålla mig från att baka chokladmuffins med kokos och nougat. Fast dagen började med bråk, tänk att vi alltid blir osams när vi ses efter några dagar ifrån varandra, trots att det väl är då vi borde älska varann som mest?! Nu är vi iaf sedan länge sams igen och sitter intill varandra vid varsin dator, 80-talsgenerationen personifierad eller vad?

Det har snöat som sjutton, lite vårtecken vore inte helt fel, eller åtminstone sol och takdropp. Kanske borde göra som syster Klara och klä mig lite vårigt i tron om att den kommer fortare då...

Liten fundering

Varför är det så att viss ortsnamn benämns med prepositionen "på" före medan andra benämns med "i"? Som att bo Sönneråsen eller Hammarn men i Bispgården och Offerdal. Gällande stan så betyder ju "i stan" att man rent allmänt befinner sig i staden medan "på stan" betyder att man är bland affärerna på gågatan.

Är detta en smaksak eller finns det någon regel?
När jag var liten trodde jag att i Särna och på Idre helt enkelt benämndes på detta sätt för att "i Idre" blev för många i:n men det arrgumentet håller ju inte i de andra fallen.

Hmm... det finns mycket som tål att funderas på.