Random pics av idag



Ett gyllene träd utanför Ica, lakrits- och citronsmakande muffins till kaffet och så den tristaste av tristaste hushållssysslan - fönsterputsning. Maskinen gör att fönstren numera blir rena men trots att jag höll på hela kvällen har jag en tredjedel kvar!

Kommentarer :

#1: Stor-Viktor

AAHHH

Den titeln alltså...

Är inte din mamma svenskalärare?

:)

skriven
#2: Elin

Lärare ja, men i hemkunskap. Ligger inte att svänga sig med svengelska i tiden?

skriven
#3: Stor-Viktor

Ok.

Möjligt. Personligen anser jag att ju dummare/sämre språk man själv medvetet använder desto dummare blir man själv. Har stött på flera ungdomar som hellre använder sämre uttryck på engelska än mer koncisa uttryck på svenska, det är väl inte "coolt" antar jag...

Gamla förslag som att begränsa invandrares möjlighet om att bli svenskar pga resultat av språk-tester där de presterat dåligt, blir ju bara än löjligare när många svenskar själva verkar inte ens kunna behärska det egna språket...

Vi lever i upplysningens tidsålder, aldrig tidigare i mänsklighetens historia har en civilisation haft möjligheten att dra nytta av tidigare civilisationers erfarenheter och lärdomar i samma omfattning. Under min livstid kommer människan mest troligt att bege sig till Mars, vår andra himlakropp att besöka. Som kronan på verket sitter man här och stör sig på det degenererade språkvalet hos ett folk som inte ens kan hantera sitt eget modersmål till att börja med, tex skillnad mellan skruv och bult.

Fan, nu blev jag upprörd...

skriven
#4: Stor-Viktor

Kanske drog jag det lite långt, kanske.

skriven
#5: Elin

Kanske.

Fast för egen del vill jag hävda att jag KAN vara oerhört vältalig, framför allt i skrift. I jobbet är jag så fruktansvärt formell ibland att jag behöver ge avkall på det genom annat, typ i bloggen.

I övrigt håller jag med i det olämpliga i att ställa krav på andra som man inte kan efterleva själv.

skriven
#6: Stor-Viktor

Ok, kanske kan vara skönt med lite språklig semester då :)

skriven

Kommentera inlägget här :