Fudge har jag kokat i alla år, allt sedan tandställningens intåg i min mun. Men varför nöja sig med bara vanlig chokladfudge när det finns så många andra smakkombinationer att testa?!
Grundreceptet lyder: koka samman 3 dl socker, 3 msk kakao, 1,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk och 50 g smör till smeten klarar kulprovet. Tillsätt 1 msk vaniljsocker och vispa ihop hårt. Bred ut smeten i en form om ca 15x20 cm, låt stelna och skär därefter i rutor.
Igår gjorde jag en sats med mintolja i och en sats med färsk ingefära och hackad röd chili (som får koka i grädden och sedan silas bort). Båda var riktigt trevliga sensationer, dock blev mintsmaken lite för svag.
Idag blev det bara en sats, man måste ju hinna med annat med, typ träning. Citonskal, citronsaft och ingefära blev den som smak iaf men den står i frysen i detta nu så den kan ännu inte recenseras. De andra kan jag varmt rekomendera iaf, liksom grundreceptet i sig, fudgen smälter liksom i munnen och är nog det godaste julgodis som finns!